Over

RUIS is een initiatief dat ontstond tijdens de 2e lockdown in het jaar 2020, een samenwerking tussen Jazzcafe De Muze, Cafee Cabron & Witzli-Poetzli.

De naam verwijst naar de Antwerpse Ruien waarrond de respectievelijke cafés gesitueerd zijn, alsook naar de klank die je krijgt uit een versterker wanneer je geen noot aanslaat op je instrument (een metafoor voor de muzikale sector tijdens de lockdown).

RUIS – geluidsgolven uit een stille stad (2020)

De Muze, Witzli-Poetzli en Cafee Cabron slaan deze lockdown de handen in elkaar en gaan de strijd aan met de stilte. Een avond per week laten de drie café’s de stad op haar Ruien daveren met het beste wat muzikaal Antwerpen te bieden heeft. En dat doen we met een online avondvullend programma: RUIS.⁣

Elk café selecteerde wekelijks een artiest die zijn plaat tijdens een online live stream in de kijker mocht zetten met een 𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 live concert. Na afloop van het concert kon je deze plaat via één van de cafés bestellen. De opbrengsten gingen integraal naar de artiesten.⁣ Een kijkje nemen in onze shop kan nog steeds.

RUIS – geluidsgolven aan de stroom (2021)

Na al die online concerten was het tijd om het roer om te gooien met een nieuwe, OFF-LINE editie van RUIS. 5 dagen lang vormen uw 3 favoriete café’s én Onder Stroom een veilige haven voor elke cultuurmatroos die zijn kompas verloor tijdens de culturele droogte. Golf mee door verschillende optredens en exposities, stroom door van locatie tot locatie én vier vooral de vrijheid tijdens dit 5-daagse muziekfestival!

DO 26/8 VRIJ 27/8 ZAT 28/8 ZON 29/8 MA 30/8

%d bloggers liken dit: